En blogg om begravningar och döden
Var finns vi?
Ring oss gärna på 08-644 98 70

Ljuset i höstmörkret

av Begravningsrådgivare A 21. oktober 2011 10:23

Hösten har kommit och dagarna blir kortare och skymningen faller tidigare dag för dag. Det är den här tiden vi också börja tända våra ljus, där på bordet eller i fönstret eller vid fåtöjen där vi kanske med en filt håller höstens kalla vindar i chack. Det är också den här tiden som det är dags att sätta ut våra gravlyktor igen och tända gravljuset. Att passera kyrkogården en kväll så här i början av hösten och se ett och annat ljus brinna med sin enkla låga, ger mig en påminnelse om de som vi inte längre har omkring oss. Men minnena av dessa nära och kära får vi bära med oss som ljus inom oss i det vi ibland kallar sorgens mörker. Det lilla gravljuset lyser inte kraftigt och stabilt snarare kanske flackar med lågan precis som vi kan känna oss när vi ibland saknar och sörjer. Men den enkla lågan ger också en känsla av lugn, håller liksom stressen på avstånd, det blir liksom här och nu. Med dessa tankar blir min uppmaning till dig; Tänd ett ljus i mörkret!

 

Taggar: , , ,

Lägg till kommentar
biuquote
  • Kommentar
  • Förhandsgranskning
Loading


Månadslista

Kategorilista