En blogg om begravningar och döden
Var finns vi?
Ring oss gärna på 08-644 98 70

Våren

av Begravningsrådgivare A 26. april 2011 09:46

 

Det går inte att undgå att våren har kommit till oss här i Stockholmsområdet. Jag tycker nog att den bästa tiden är just nu alldeles precis i början när de första bladskotten börjar komma på träden och de första blommorna sätter färg på rabatten. Det verkar som vi aldrig upphör att fascineras av det mirakel att livet  samlar kraft och växer ur den mark som alldeles nyss låg frusen och täckt med ett tjockt lager snö. Så fort vi kliver ut genom dörren så möter detta liv oss överallt.

Färgerna och ljuset påminner oss om mycket, för de flesta av oss handlar det om liv och krafter som vänder åter och förhoppningar för tiden som ligger framför. För andra av oss är vårblommorna enbart en tung påminnelse om det liv som inte finns just denna vår. Men oavsett hur vi känner inför denna tid så fortsätter det att växa i våra rabatter, i skog och mark, som en påminnelse om att livet fortsätter. Miraklet som vi är med om ger oss förhoppningsvis förmåga att ta ett steg till att våga se lite längre fram trots att "kylan" fortfarande gör sig alltför påmind. Om livet just nu är så att man inte kan ta in "hela" våren så är jag övertygad om att man istället i korta stunder och ögonblick, som ofta kommer när vi minst anar det, får möjlighet att njuta av värmen från en vårsol.

 

Taggar:

Lägg till kommentar
biuquote
  • Kommentar
  • Förhandsgranskning
Loading


Månadslista

Kategorilista