En blogg om begravningar och döden
Var finns vi?
Ring oss gärna på 08-644 98 70

Att ge en minnesgåva

av Begravningsrådgivare A 1. mars 2011 13:44

Att ge en minnesgåva är ett fint sätt att hedra minnet av en avliden. Ibland förekommer det i dödsannonser att man hänvisar till en organisation/fond ditt man kan skänka en gåva. Om man själv vill välja organisation/fond dit man tänker skänka en gåva gör man det enklast genom att kontakta dem via telefon eller nätet. Innan man tar den kontakten är det bra om man funderat igenom och man vill ha en hälsning skriven ihop med sitt namn på det minnesblad som sedan skickas till de anhöriga. Minnesbladen skickas sedan antingen till de anhöriga direkt eller till oss på begravningsbyrån som tar med dessa på begravningsdagen.

Traditionerna är sedan lite olika. Om man har en minnesstund efter begravningsakten brukar man ibland läsa upp hälsningarna under samlingen eller bara låta dem ligga på minnesbordet för att man ska kunna bläddra och läsa i dem. Det viktiga är ändå att du som skickat gåvan får känna att på något sätt kunnat hedra den du saknar och att du samtidigt med din gåva hjälper någon i livet just nu. 

 Vill du ha hjälp med hur du ska göra kring att ge en minnesgåva är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

Taggar: , ,

Lägg till kommentar
biuquote
  • Kommentar
  • Förhandsgranskning
Loading


Månadslista

Kategorilista